nieuws

Carrefour koopt Braziliaanse concurrent

Horeca

RIO DE JANEIRO – Carrefour wordt marktleider in Brazilië. De Franse supermarkt- en hypermarktketen heeft de Braziliaanse keten Atacadao overgenomen. Carrefour betaalt 800 miljoen euro voor de nieuwe aankoop.

Carrefour koopt Braziliaanse concurrent

Door de overname van Atacadao wordt Carrefour de grootste supermarktketen in verkoopcijfers in Brazilië. Carrefour wil 34 nieuwe hypermarkten openen in het Zuid-Amerikaanse land. Atacadao heeft een marktaandeel in de Braziliaanse kruideniersmarkt dat rond de 4 procent schommelt. Vorig jaar behaalde de formule een omzet van 1,5 miljard euro.

De overname past in de strategie van Carrefour om steeds meer actief te zijn in groeimarkten. De na Wal-Mart grootste retailer ter wereld wil zo de mindere omzet die het in eigen land genereert – door toegenomen concurrentie – compenseren.

Reageer op dit artikel