nieuws

Cas Spijkers: ‘Jeugd weet niet hoe aardbei smaakt

Horeca

De jeugd moet leren wat goed voedsel is. Ze weten straks niet meer hoe een echte aardbei smaakt. Dat zei kookvedette Cas Spijkers maandag tijdens de opening van de EFFF en BBB in Maastricht. Ook Ton Fagel deed een duit in het zakje.

Cas Spijkers: ‘Jeugd weet niet hoe aardbei smaakt

Dat meldt De Telegraaf. Spijkers stond niet alleen in zijn kritiek op de smaakvervlakking bij de Nederlandse jeugd. Hij kreeg bijval van culinair consultant Ton Fagel, die met een idee op de proppen kwam.

‘Een kookprogramma voor tieners, waarin ze dit soort zaken leren. Maar wie moet dat betalen? Niet McDonald’s of Coca Cola. Het is een taak voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit’, aldus Fagel in De Telegraaf.

Maandag maakte secretaris-generaal Renée Bergkamp van het ministerie van Landbouw namens minister Veerman bekend dat de minister nadenkt over de invoering van smaaklessen op basisscholen. In een nieuwsprogramma maandagavond op televisie gaf een docent aan dat het niet zinvol is om ‘alles maar bij scholen neer te leggen’. Volgens de docent hoort dit onderwerp meer thuis bij de ouders van kinderen.

Het culinaire paar Jonnie en Thérèse Boer staan vierkant achter de gedachte van Spijkers, Fagel en Veerman. ‘Het Gastvrijheidsgilde, waarvan ik president ben, gaat voorlichting geven op scholen over eerlijke en goede voeding’, aldus Thérèse Boer, gastvrouw van de Zwolse topzaak De Librije.

Reageer op dit artikel