nieuws

Casa Silva

Horeca

Het vrij lage, witte keldercomplex van Viña Casa Silva ligt even buiten het dorp Angustora, in Chili’s Colchagua vallei. Van binnen zijn de kelderruimten smetteloos schoon. In voornamelijk roestvrijstalen gistingstanks worden op moderne wijze de druiven verwerkt van de eigen ongeveer 650 hectare. Tot 1997 verkocht het bedrijf, dat eigendom is van de familie Silva, […]

Het vrij lage, witte keldercomplex van Viña Casa Silva ligt even buiten het dorp Angustora, in Chili’s Colchagua vallei. Van binnen zijn de kelderruimten smetteloos schoon. In voornamelijk roestvrijstalen gistingstanks worden op moderne wijze de druiven verwerkt van de eigen ongeveer 650 hectare.

Tot 1997 verkocht het bedrijf, dat eigendom is van de familie Silva, zijn gehele oogst anoniem aan andere producenten. De naam Casa Silva wordt dus pas enkele jaren gevoerd. Met veel succes overigens, want met zijn wijnen heeft het huis inmiddels alle mogelijke medailles gewonnen.Een aanbeveling verdient de Chardonnay Reserva 1999, een door citrus- en tropisch fruit plus toast en karamel getypeerde, ronde klassewijn (¦17,50), maar ook de gewone Chardonnay 1999 is niet te versmaden (¦13,25) Ik heb evenzo genoten van de gulle, kruidige cassis bezittende Cabernet Sauvignon 1998 (¦13,25), en van de op fust gerijpte, complexere Cabernet Sauvignon Reserva 1997 (¦17,50).

Leon Colaris, tel. (0495) 53 24 62, fax (0495) 54 34 70.

Reageer op dit artikel