nieuws

Cateraars mekkeren over kritische Jamie Oliver

Horeca

De bedoeling van topkok Jamie Oliver, om de kwaliteit van warme maaltijden op scholen te verbeteren, werkt volkomen averechts. Daarnaast zijn ook cateraars bepaald niet te spreken over de populaire Britse kok.

Cateraars mekkeren over kritische Jamie Oliver

Dat meldt The Independent. Jamie Oliver probeerde de afgelopen jaren met het tv-programma Jamie’s School Dinners en de publiciteitscampagne Feed Me Better de kwaliteit van warme maaltijden op Britse scholen te verbeteren. Maar veel kijkers staken van Olivers kritiek en culinaire suggesties alleen op dat de warme maaltijden op scholen niet deugden.

Met als gevolg dat naar schatting circa 400.000 leerlingen de warme schoolmaaltijden in de ban deden. De leerlingen krijgen over het algemeen voorverpakte maaltijden van huis mee. Dat is volgens Oliver wel het laatste dat hij wilde bereiken.

Daarnaast klagen cateraars steen en been over de gevolgen van het optreden van de jonge kok. Ze spreken zelfs van een ‘Jamie Olivereffect’. Door het strijdvaardige optreden van Oliver tegen slechte schoolmaaltijden, daalde het aantal verstrekte warme maaltijden met ruim 12,5 procent. Dat betekent een fors omzetverlies voor betrokken cateringbedrijven.

Reageer op dit artikel