nieuws

Catering Magazine nr. 12 2001

Horeca

Deze maand in de Catering Magazine:
* Beleving is de trend
* De winnaars van een Catering Magazine Award
* Belastingmaatregel passé
* Kerstborrel nieuwe stijl

Beleving is de trend

Bij de inrichting van (bedrijfs)restaurants draait het tegenwoordig vooral om beleving: de gast moet zien, voelen en vooral ruiken dat er wordt gekookt. Front cooking dus. Maar ook: visual merchandising. Een smaakvolle en doordachte presentatie van de producten zodat de gast zijn handen niet kan thuis houden.

De winnaars

Eindelijk zijn ze dan bekend, de vijf winnaars van een Catering Magazine Award 2001. Op 23 november ontvingen een onderscheiding:
1. John van de Bunt, categorie Bedrijfscatering
2. Rob Doesborg, categorie Instellingscatering
3. Ron Koebrugge, categorie Partycatering
4. Geraldo Pala, categorie Gastvrijheid
5. Magic Meals, categorie Innovatie

Belastingmaatregel passé

De gewraakte, zogeheten nieuwe belastingmaatregel, die eind 2000 als een donderslag bij heldere hemel iedereen in en om bedrijfslunchend Nederland overviel, is van tafel. Alles blijft bij het oude.

Kerstborrel nieuwe stijl

Rond de kerst schijnt het beste in de mens naar boven te komen. Nobele gedachten en vrijgevigheid overheersen. Daar moet je gebruik van maken, ontdekte een aantal evenementenbureaus. Het goede doel-event scoort. Partycateraars lopen nog niet vooraan bij deze trend.

Nieuwe Hygiënecode

Opluchting alom over de Hygiënecode die eind oktober is verschenen. De regels zijn eerder soepeler dan strenger geworden. Wat verandert er allemaal op de hygiënische werkvloer? In feite zijn er maar drie echte wijzigingen.

Reageer op dit artikel