nieuws

Catering Magazine nr. 2 2002

Horeca

Deze maand in Catering Magazine:
* In retraite
* Bob’s catert carnaval in Rio
* Is er toekomst?
* Lonny in de lucht
* Mystery Guest onthult
vraag een proefnummer/abonnement aan

In retraite

Retraite is een trend. Steeds meer mensen melden zich aan de poort van een klooster, een boerderij of een stiltecentrum om het hectische leven van allesdag te ontvluchten. Op zoek naar rust en diepgang. Slowfood hoort daarbij, als tegenhanger van fastfood. Met zorg bereid en met aandacht gegeten.

Lonny in de lucht

HIj heeft een kookprogramma op televisie, schrijft kookboeken en maakt culinaire reizen door zijn geboorteland Indonesië. Lonny Gerungan is behalve kok een heel commerciële jongen. Luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia huurt hems inds kort in om de maaltijden aan boord naar een hoger plan te tillen.

Bob’s catert carnaval in Rio

Een Nederland die het grote carnaval van Rio de Janeiro catert? Dat zal toch niet? Het zal wel! Peter van Voorst Vader zet met zijn fastfood- en cateringbedrijf Bob’s een half miljoen euro om in twee weekenden carnaval in de Braziliaanse hoofdstad.

Mystery Guest onthult

Carlo Bakker is mystery guest. Sterker nog, hij heeft een bedrijf dat Mystery Guest heet. Als ‘undercover gast’ laat hij bedrijven in de spiegel kijken. HIj begon uit ergernis, omdat hij als consument zag hoeveel er mis ging. Nu, zeven jaar na de start, ziet hij tevreden toe wat er met zijn ervaringen worden gedaan.

Soep is hot

Het gaat goed met e soep. Het ‘product van alle tijden’ lijkt het beter te doen dan ooit. Grot soepmerken komen met nieuwe formules. Soepkioskene verlevendigen het straatbeeld en soep neemt een prominente plaats in de bedrijfsrestaurants en op partybuffeten. Zelfs McDonald’s schijnt in soep te gaan.

Reageer op dit artikel