nieuws

Catering Magazine nr. 5 2001

Horeca

Hoe zit ’t nou echt met de capaciteit van de nieuwe instellingskeuken? Catering Magazine doet verslag. Verder: imago staat centraal in de draneknindustrie en een reportage over cateren in Cannes. Bovendien meer nieuws en achtergronden.

Verandering in de zorgkeuken

Gekoppeld koken komt weer terug, satellietkeukens hebben de toekomst, er is teveel kookcapaciteit, de top doet zijn intrede in de zorg. Dat zijn enkele voorbeelden van verhalen die de ronde doen in de instellingskeuken. Maar hoe zit ’t nou echt met de capaciteit van de nieuwe productiekeuken?

Nieuwe Koers

Miracle Planet Boulevard in Enschede is de grootste overdekte evenementehal van Europa. Net geopend maar nu alweer een nieuwe koers varend. Zo’n 40 cateraars bezochten deze attractie op de CM-meeting van eind maart en verbaasden zich over de openhartigheid van het management.

Uit het flesje

De drankenindustrie overspoelt de markt continu met nieuwe drankjes. Imago wordt daarbij steeds belangrijker: de consument wil laten zien wat hij drinkt en daarom lurkt hij steeds vaker aan het flesje. Mooi makkelijk voor cateraars.

Cateren in Cannes

Bijna drieduizend kilometer rijden om een partij van nog geen drie uur te cateren. En drie dagen van huis om met een vrachtwagen vol harign en bitterballen naar Zuid-Frankrijk te crossen. Dat is toch gekkenwerk. Of juist niet?

MKZ treft ook cateringbranche

De gevolgen van de mond- en klauwzeer-crisis voor de cateringbranche zijn natuurlijk peanuts vergeleken bij wat de Nederlandse boeren ondervinden, maar toch blijft ook een aantal cateraars niet buiten schot. Hoe treft de MKZ hen en wat zijn de consequenties voor de omzet.

Reageer op dit artikel