nieuws

Catering Magazine nr. 6 2001

Horeca

Een verslag over Food Valley Wageningen. Verder: de gezellige pot koffie behoort tot het verleden, we gaan steeds meer van pot-moment naar kop-moment; een interview met cateraar Ruud Boom die woont en werkt op de Wadden én een artikel over professionele aanbieders van feesten en partijen die de outdoorcatering beginnen te ontdekken.

Food Valley Wageningen

Sinds de alom bekende landbouwuniversiteit van Wageningen heeft plaatsgemaakt voor Wageningen University & Research Centre mag de stad gerust betiteld worden als ‘Food Valley’. Het is een kenniscentrum met een concentratie aan voedselgeoriënteerde bedrijven en instituten. De blik gaat steeds meer richting markt en consument.

Koffie: van pot naar kop

De gezellige pot koffie behoort voorgoed tot het verleden, ook op de werkplek. Koffiedrinken wordt persoonlijker. Ieder wil zijn eigen melange. Ieder zorgt dus voor zijn eigen kopje koffie.

Thee: wachten op comeback

Ooit de onbetwistbare nummer 1, nu op de derde plaats op de werkplek. Thee. O zo gezond volgens de deskundigen, maar wel al lang en breed verdrongen door koffie en cappuccino. Theeproducenten zetten de aanval in. Bijvoorbeeld door het gezondheidsaspect nog eens extra te benadrukken.

Pionier op Texel

Werken op de wadden is het mooiste dat er bestaat. Daarvan is cateraar Ruud Boom, geboren en getogen op Texel, zonder meer overtuigd. Op het eiland is Boom een begrip. Hij catert niet alleen het bedrijfsrestaurant van het Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee, maar organiseert ook ‘proef- en beleefdagen’ op het eiland.

Lekker buiten eten

Picknicken, barbecuen of gewoon lekker op het terras eten. Nederland begint in de mooie maanden van het jaar steeds meer een openluchttheater te worden. Barbecuen is al jaren ‘hot’ en nu lijkt ook de picknickmand niet meer te stuiten. Ook professionele aanbieders van feesten en partijen beginnen de outdoorcatering te ontdekken.

Reageer op dit artikel