nieuws

Cateringontvoerders langer vast

Horeca

De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag besloten dat drie verdachten in de zaak van eigenaresse Claudia Melchers van het Amsterdamse cateringbedrijf CMC langer in voorarrest moeten blijven. Dit tot onvrede van de verdediging van Lorenzo M., die volgens justitie het brein achter de ontvoering is.

Cateringontvoerders langer vast

Zelf ontkent M. elke betrokkenheid en zijn advocaten pleitten er daarom voor hem vrij te laten. Volgens de verdediging probeert de andere belangrijke verdachte Izaan M., die momenteel vastzit in Brazilië, zijn neef ten onrechte de schuld in de schoenen te schuiven.

Behalve M. moesten ook Quentin W. en Patricio W. voor de rechter verschijnen. De zaak is terugverwezen naar de rechter-commissaris, die op verzoek van de verdediging nog meer getuigen zal horen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) duurt het nog enige tijd voordat het proces kan beginnen, omdat sprake is van een van de meest omvangrijke politieonderzoeken in jaren.

Reageer op dit artikel