nieuws

Center Parcs is honderd procent Pierre & Vacances

Horeca

De vijftien bungalowparken van Center Parcs op het Europese vasteland zijn nu volledig in handen van de Franse vakantieconcern Pierre & Vacances. De Fransen hebben het belang van vijftig procent van MidOcean, voorheen DB Capital, overgenomen voor een bedrag van 270 miljoen euro.

Dat blijkt donderdag uit een verklaring van Center Parcs. Pierre & Vacances heeft eind 2000 samen met DB Capital de bungalowparkketen gekocht. De participatiemaatschappij van onder meer Deutsche Bank blijft nog wel eigenaar van de vier Britse bungalowparken van Center Parcs. Dat Center Parcs Europe volledig eigendom wordt van Pierre & Vacances, moet nog worden voorgelegd aan de nationale mededingsautoriteiten. Op het Europese vasteland exploiteert de keten acht parken in Nederland, twee in België, twee in Frankrijk en drie in Duitsland.

In Nederland werd Pierre & Vacances, ook eigenaar van Gran Dorado, in 2001 door de NMa gedwongen een deel van zijn parken te verkopen. Anders zouden de Fransen volgens de kartelwaakhond een te groot deel van de Nederlandse markt in handen krijgen.

Center Parcs Europe heeft onlangs met de Japanse financiëel dienstverlener Nomura International een overeenkomst gesloten over de overdracht van de onroerend goed van zeven parken voor 440 miljoen euro. Daarbij gaat het om de in Nederland gevestigde Kempervennen, Huttenheugte, het Heijderbos en Meerdal, de Belgische Erperheide en Vossemeren en de Duitse Bispinger Heide.

Daarnaast heeft een consortium, geleid door Zeeland Investments Beheer, het onroerend goed van De Eemhof in Nederland overgenomen voor negentig miljoen euro. Volgens Center Parcs Europe past het in de strategie van Pierre & Vacances om geen onroerend goed in eigendom te hebben.

Reageer op dit artikel