nieuws

Certificaat voor visboer Jan van As

Horeca

Versvishandel Jan van As uit Amsterdam is voor diverse vissoorten gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC), een onafhankelijke internationale organisatie die zich sterk maakt voor een ecologisch verantwoorde visproductie.

Certificaat voor visboer Jan van As

In een poging de voortgaande onderbevissing van de wereldzeeën een halt toe te roepen, probeert de MSC afnemers en consumenten bewust te maken van de mogelijkheden van duurzame visserijmethoden. De organisatie is mede opgericht door het Wereld Natuur Fonds.

Jan van As ontving de MSC-certificaten voor de Alaska Salmon en Burry Inlet Cockles. Andere vissoorten zullen spoedig volgen, belooft de Amsterdamse vishandelaar in een persbericht. Jan van As is groot voorstander van het vasthouden aan de visseizoenen. Hiervoor heeft het ondermeer een boekenserie uitgebracht, waarvan het eerste exemplaar begin dit jaar werd geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel