nieuws

Champagnebouwers in race om record

Horeca

Twee champagnetorenbouwers in Nederland doen binnenkort onafhankelijk van elkaar vlak na elkaar een poging het Guiness Book of Records te halen.

Champagnebouwers in race om record

Eerder al meldde Missethoreca.nl de poging van Eventinvest op 21 september in Zoetermeer, waarbij internationale artiesten hun opwachting zullen maken en Herman den Blijkers cateraar De Engel op Locatie een groot galadiner verzorgt.

Nu werd bekend dat ook in de Zeelandhallen een poging wordt gedaan het huidige record van 39.711 glazen te verbreken, tijdens de officiële heropening op 12 september. Alleen, in Goes wist men niets van de plannen van Eventinvest, zegt een teleurgestelde Mirjam Reijnierse, woordvoerster van de Zeelandhallen.

Ze waren nog wel zo trots dat de huidige recordhouder, Luuk Broos, bereid was voor hen zijn eigen record te verbreken. Broos stapelde vorig jaar september in Duitsland de bijna 40.000 glazen op elkaar: een toren van 61 verdiepingen, ruim zeven meter hoog en bijna 8000 kilo. Nu zou hij in Goes de 40.000 grens moeten halen.

Geruchten

Broos krijgt concurrentie van een oude bekende: de oud-recordhouder, Jeroen van Craaikamp, die door Eventinvest is ingehuurd om in Zoetermeer ruim 50.000 champagneglazen te stapelen. Het Haagse evenementenbureau zegt niets te hebben geweten van de serieuze poging in Goes. ‘We hadden wel geruchten gehoord, maar niets concreets,’ zegt een woordvoerder.

Reijnierse laat weten zich te beraden over de recordpoging, en eventueel in overleg met Broos hun streefaantal op te schroeven. ‘Ik hoorde pas een week geleden van de andere poging, toen was alles al in gang gezet. Maar misschien moet de fabrikant maar 20.000 glazen meer afleveren.’

Eventinvest zegt zich over de toekomst van hun record geen zorgen te maken: ‘We hebben TNO onderzoek laten doen naar de maximum haalbare champagnetoren. Die 50.000 is nog niets, we kunnen nog een tijdje vooruit. Maar als we nu meteen 130.000 glazen op elkaar zetten is er daarna niets meer te winnen.’

Zie ook:

Reageer op dit artikel