nieuws

Chef Asian Palace in Leiden tweede op WK Chinees koken

Horeca

Chef-kok Shao Ming Hu van restaurant Asian Palace in Leiden is de op één na beste Chinese kok ter wereld. De meesterkok van het Zuid-Hollandse specialiteitenrestaurant behaalde de tweede plaats tijdens het officiële Wereldkampioenschap Chinees koken in de Chinese stad Guangzhou.

De 44-jarige Hu maakte indruk in het deelnemersveld van 529 koks uit de hele wereld. De vakjury gaf Hu een hoge waardering voor zijn gerechtencombinatie met onder meer garnalen. ‘De enige die me voorbleef, was een in China werkende kok. Hij gebruikte porties van 120 euro per stuk. Daar kan ik niet tegenop’, aldus Hu in De Telegraaf.

De blijdschap van Hu werd enigszins getemperd door het overlijden van Prins Bernhard. De prins bezocht Asian Palace in Leiden regelmatig. Aan de muur in de zaak hangen verscheidene foto’s, waarop de prins te zien is. ‘Ik leerde Bernhard jaren geleden kennen toen we hem twintigduizend gulden schonken ten behoeve van het Wereld Natuur Fonds. Sindsdien heb ik de prins vaker mogen begroeten.’

Asian Palace timmert niet alleen aan de weg op het gebied van wedstrijdkoken. Deze week opent het restaurant een nieuw Japans gedeelte in de zaak. Daarbij zullen verschillende hoogwaardigheid bekleders aanwezig zijn, zoals de Leidse burgemeester Lenferink en een afvaardiging van de Chinese ambassade in Den Haag.

Reageer op dit artikel