nieuws

Chef-kok Lambermon slaat grote vis aan de haak

Horeca

Chef-kok Michel Lambermon van Lambermon’s Eigenwijze Kooktheater in Haarlem krijgt binnenkort een wel heel bijzonder product aangeleverd. De SVH-meesterkok, met zijn restaurant nummer 45 in de Lekker Top-100, bestelde een mega tonijn van ruim 300 kilo. Een enorme vrachtauto levert het reusachtige zeebeest binnenkort af in Haarlem.

Chef-kok Lambermon slaat grote vis aan de haak

Lambermon bestelde de supervis vanwege de Haarlemse Vaardagen van 2 tot en met 4 september. De tonijn arriveert op 3 september en is meer dan 3 meter lang. Samen met de burgemeester van Haarlem, de commissaris van de koningin van Noord-Holland en chef-kok Akira Oshima van het Okura Hotel in Amsterdam, zal Lambermon de vis op 3 september fileren. Vervolgens wordt het beest bereidt voor bezoekers van het Haarlemse evenement.

De mega tonijn komt uit Spaanse wateren. Lambermom: ‘Ze worden met helikopters gezocht en met speedboten naar de kust gedreven. Daar worden de tonijnen bijgevoerd met makreel. De tonijn wordt normaliter geëxporteerd naar Japan, waarmee exclusieve contracten zijn afgesloten. Via versvishandelaar Jan van As uit Amsterdam heb ik toch één exemplaar kunnen bemachtigen. Het is uniek, want het beest weegt meer dan 300 kilo. Het is te groot om per vliegtuig te worden vervoerd. Vandaar dat een speciale vrachtauto de tonijn naar Haarlem brengt.’

Reageer op dit artikel