nieuws

Chef-kok Van Baars naar Lauswolt

Horeca

Thom-Gabie van Baars wordt de nieuwe chef-kok van sterrestaurant De Heeren van Harinxma Landgoed Lauswolt in het Friesche Beetsterzwaag. Van Baars volgt per april topkok Marc van Gulick op, die naar De Hoefslag in Bosch en Duin gaat. Van Baars komt over uit Leiden.

Chef-kok Van Baars naar Lauswolt

Van Baars werkt moment in de Engelberthahoeve in Leiden. Daarvoor was hij werkzaam bij De Kloosterhoeve in Harmelen en De Arendshoeve in Bergambacht. Ook werkte Van Baars enige tijd in het buitenland bij driesterrenzaak Marco Pierre White in Londen in Schinfield bij tweesterrenrestaurant L’Ortolan.

Jan van Straten, bedrijfsleider van het Friese Bilderberg Landgoed Lauswolt, is in zijn nopjes met de komst van Van Baars. ‘Hij is een gedreven vakman, die voor drie dingen gaat: kwaliteit, kwaliteit en kwaliteit. Met zijn ervaring moeten wij het huidige niveau zeker kunnen handhaven’, aldus Van Straten in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel