nieuws

Chefs helpen bij nieuwe hobbykoksgids

Horeca

Na het succes van de restaurantgidsen Lekker komt Multi Magazines bv in Amsterdam met de culinaire winkelgids Lekker Thuis die ieder jaar een keer verschijnt. Met de gids speelt de uitgever in op de toenemende behoefte van vooral hobbykoks om in eigen keuken te werken met kwalitatief hoogstaande ingrediënten. Diverse chef-koks helpen bij de realisatie van de gids.

Die ingrediënten zijn soms moeilijk te vinden. Supermarkten krijgen dan wel een steeds uitgebreider assortiment in bijvoorbeeld verse kruiden, maar voor veel adviezen uit kookboeken moeten mensen nog vaak op speurtocht. Lekker Thuis verschijnt dinsdag 5 april en bespreekt driehonderd kwaliteitsproducten. Verder is er ook een winkelwijzer in opgenomen met de drieduizend lekkerste adressen volgens de redactie van Lekker Thuis.

In de culinaire winkelgids staan veel boerderijwinkels. Deze zijn vooral belangrijk in de slow food-beweging die staat onder meer voor producten die zonder allerlei toevoegingen zijn gekweekt, gerijpt of geteeld. De organisatie wilde de authentieke smaak van producten behouden en de biodiversiteit stimuleren. Lekker Thuis bekroont 44 winkels en producenten en er zijn verschillende top-10 lijsten.

De gids wil de culinaire liefhebber wegwijs maken in de wereld van ambachtelijke, verantwoorde, duurzame en vooral lekkere producten. ‘De driehonderd topproducten die worden besproken zijn ingrediënten waarvan de herkomst en productie op kwaliteit zijn geselecteerd en die kleinschalig worden geproduceerd. De producten zijn voor een belangrijk deel van Nederlandse bodem’, aldus de uitgever.

Verder is de uitgave gevuld met veel winkeltips van bekende chef-koks en geven op de redactionele pagina’s deze chefs hun kooktips prijs. De lezer krijgt ook informatie over bijzondere Nederlandse streekproducten en er is een debat over de visstand op tafel.

Reageer op dit artikel