nieuws

Club Monza kolkt door winnende PvdA’ers

Horeca

De Utrechtse discotheek Club Monza heeft gisteravond aan prima pr gedaan. Het trendy horecabedrijf aan de Potterstraat in de Domstad was gastheer voor de PvdA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Club Monza kolkt door winnende PvdA’ers

Menigmaal verscheen het bedrijf in beeld, gevuld met blije gezichten van de winnende partij. Het zelfvertrouwen bij de PvdA’ers was zo groot, dat ze vooraf al wisten dat het een feest zou worden in Club Monza.

Een feest werd het in Monza. Halverwege de avond ging het spreekwoordelijke dak eraf toen de doelstelling – 200 raadszetels erbij ten opzichte van de desastreuze verkiezing van 2002 – binnen was. Alle winst die daarna volgde, zorgde voor een extra jubelstemming in het horecabedrijf.

Rond tien uur schudde Monza op zijn grondvesten toen leider Wouter Bos binnen kwam. Op muziek van de Red Hot Chili Peppers betrad hij onder luid gejuich het podium van Monza. Voor één dag was het podium het toneel van politici in plaats van dansende jongeren.

Aan het eind van de avond ontstond er enige commotie rond de discotheek toen Bos het horecabedrijf verliet. Twee beschonken twintigers bekogelden de PvdA-leider met eieren. Een alerte portier van Monza greep in en vatte de daders in de kraag.

Reageer op dit artikel