nieuws

Co Bennaars neemt afscheid van Nederlands Horeca Gilde

Horeca

Oprichter Co Bennaars heeft afscheid genomen van het Nederlands Horeca Gilde (NHG). Bennaars was tien jaar lang bestuurslid van de ‘tweede werkgeversorganisatie binnen de horecabranche’. In 1994 richtte Bennaars het NHG op uit onvrede over de belangenbehartiging in de horeca.

De afsluiting van de bestuursperiode vond plaats tijdens de ledenvergadering op 16 maart jongstleden. Voorzitter René Boerdam benoemde Bennaars tot erelid van de belangenorganisatie. In tien jaar tijd is het ledenaantal van NHG gestegen tot rond de vijfhonderd. Volgens de website van de werkgeversorganisatie zitten daar bekende horecabedrijven bij zoals Hotel New York in Rotterdam, Café de Jaren in Amsterdam en alle Bastion-hotels. Bennaars zelf bestierde in het verleden verschillende Amsterdamse cafés, waaronder Het Pakhuis, Het Koetshuis en Het Brandpunt.

Reageer op dit artikel