nieuws

CoffeeCompany opent zaken buiten Amsterdam

Horeca

Koffieformule CoffeeCompany zet voet over de stadsgrens van Amsterdam. Het bedrijf heeft negen vestigingen in de hoofdstad en heeft bekendgemaakt zaken te openen in twee andere steden.

Het gaat om de steden Utrecht en Den Haag. Dat meldt één van de eigenaren Rick Bekkema in Out-of-Home. De opening van de nieuwe koffietenten staat gepland ergens in april. In Utrecht komt de formule aan de Vismarkt. In Den Haag zal het zich vestigen op een kantorenlocatie aan de Zuidas. Bekkema sluit niet uit dat er nog meer expansie buiten Amsterdam volgt.

Bekkema verklapt dat de CoffeeCompany haar oog heeft laten vallen op locaties met een grootstedelijk karakter. Daarnaast dient er voldoende cultureel aanbod te zijn en een hogeschool of universiteit. ‘We richten ons zeker niet alleen op de Randstad. Ook Groningen is bijvoorbeeld een prima locatie voor ons concept.’

Meeneemkoffie
De CoffeeCompany is sinds 1996 actief in ons land. Het bedrijf kent drie verschillende formules. Eén compleet concept van 80 tot 120 vierkante meter, een kleinere formule van 30 tot 50 vierkante meter die gericht is op ‘meeneemkoffie’ en een variant die op maat wordt ingepast op kantoorlocaties, musea of hotelketens. Het bedrijf propageert duurzame en maatschappelijk verantwoorde koffieproductie.

Reageer op dit artikel