nieuws

Cognac

Horeca

Een buitengewoon bijzondere cognac. Zo typeert Moët Hennessy Nederland de Hennessy Private Reserve 1873. Al gemaakt door de overgrootouders van de huidige generatie in 1873, is de drank nu voor het eerst verkrijgbaar buiten de familiekring. ‘De smaak is opmerkelijk zacht en rond, maar ook expressief en licht’, vertelt brandmanager Barbara de Back van Moët […]

Een buitengewoon bijzondere cognac. Zo typeert Moët Hennessy Nederland de Hennessy Private Reserve 1873. Al gemaakt door de overgrootouders van de huidige generatie in 1873, is de drank nu voor het eerst verkrijgbaar buiten de familiekring. ‘De smaak is opmerkelijk zacht en rond, maar ook expressief en licht’, vertelt brandmanager Barbara de Back van Moët Hennessy Nederland.De importeur organiseert speciale masterclasses om de Nederlandse sommelier persoonlijk kennis te laten maken met de Hennessy Private Reserve 1873 en met Maurice Hennessy, de kleinzoon van de oprichter. Ook de Paradis Extra en de Richard van Hennessy worden dan met zoveel mogelijk achtergrondinformatie voorgesteld aan de sommeliers.

De Private Reserve wordt nog steeds gemaakt van een selectie van veertien eaux-de-vie afkomstig uit de beste wijngaarden van de families Hennessy en Fillioux. De laatstgenoemde is al zeven generaties keldermeester bij Hennessy. De wijngaarden zijn gelegen in de Premier Cru, La Grande Champagne. Elke fles is genummerd en is een klassieke Charantaise-fles en is voor de cognacliefhebber alleen verkrijgbaar via de klassieke horeca.Voor informatie: Moët Hennessy Nederland, Naarden-Vesting. Tel. (035) 694 60 14.

Reageer op dit artikel