nieuws

Concurrent troeft El Popo af in Eindhoven

Horeca

Restaurant El Popo verdwijnt uit Eindhoven. Twee weken geleden meldde formule-eigenaar en oprichter Henk Schaarsberg van IJsselland Horeca nog dat hij de failliet verklaarde zaak zou voortzetten. Een andere Mexicaanse formule bood echter flink meer en gaat aan de haal met het pand.

Het Utrechtse Debuut BV is de nieuwe eigenaar van het pand van het voormalige Mexicaanse restaurant. Een flinke domper voor Schaarsberg, die zelf weer nieuw leven in het restaurant wilde inblazen. ‘Ik had met de brouwerij de afspraak dat IJsselland Horeca het terug zou kopen bij een eventueel faillissement. Blijkbaar is Debuut BV ingeseind over ons bod. Ze zijn daar vele malen overheen gegaan. Dat is heel zuur’, aldus Schaarsberg in het Eindhovens Dagblad.

Extra zuur voor Schaarsberg is dat Debuut weer een Mexicaans restaurant gaat exploiteren in hetzelfde pand. Het gaat hierbij om een zaak van de keten Popocatepetl. Een formule van Mexicaanse restaurants met vestigingen in Den Haag, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Breda, Haarlem en binnenkort dus Eindhoven.

Voor het nieuwe restaurant in Eindhoven is Debuut al actief personeel aan het werven. Zo zoekt het bedrijf een chef-kok, medewerkers voor de bediening, schoonmakers en afwassers.

IJsselland Horeca heeft wel de Amerikaanse bar en bistro Bobby McGee in Geldrop gekocht. Deze zaak maakte deel uit van de vennootschap waartoe ook El Popo in Eindhoven behoorde en ging onlangs ook failliet. Afgelopen week ging Bobby McGee weer open, na een sluiting van twee weken.

El Popo startte in 1998 in Deventer. Inmiddels beschikt de Mexicaanse keten over vestigingen in Heerlen, Nijmegen, Deventer en Apeldoorn.

Reageer op dit artikel