nieuws

Condoleanceregister in Hotel de Wereld

Horeca

Hotel de Wereld in Wageningen heeft kort na het overlijden van Prins Bernhard een condoleanceregister geopend. Het college van burgemeester en wethouders van Wageningen tekende het register om 12.00 uur. Het horecabedrijf heeft een rijk verleden met de Prins en maakt zich op voor enkele drukke dagen.

Condoleanceregister in Hotel de Wereld

‘Net als rond 5 mei, wanneer het altijd extra druk is, maken we ons op voor enkele drukke dagen’, vertelt eigenaar Addie Roelofsen van Hotel de Wereld op tv in het RTL Nieuws. ‘Mensen komen graag wat historie opsnuiven. Ze willen even terugkijken om dingetjes te zien wat te maken heeft met Prins Bernhard.’

Prins Bernhard was als ereburger een graag geziene gast in Wageningen. Jaarlijks nam hij op 5 mei het defilé van oude militairen af. Bernhard was op 5 mei 1945 aanwezig in hotel De Wereld toen daar de capitulatie werd ondertekend.

De gemeente Wageningen wil na de bijzetting van Bernhard een speciale herdenking houden. Volgens jaar gaat het defilé gewoon door, aldus burgemeester Pechtold. ‘Het is alleen te vroeg om nu al over de precieze invulling te praten.’

De gemeente gaat in allerijl de opengebroken straat voor Hotel de Wereld dichtgooien. ‘We willen graag dat mensen fatsoenlijk bij hotel De Wereld kunnen komen om hun handtekening te zetten. Prins Bernhard kwam hier graag, dus willen we dat het er netjes uitziet’, zei een gemeentewoordvoerster. De gemeente hield al extra mensen achter de hand voor de werkzaamheden, omdat ze rekening hield met het overlijden van Bernhard.

Reageer op dit artikel