nieuws

Constellation Brands lijft Robert Mondavi Winery in

Horeca

Het grootste wijnbedrijf van de wereld, Constellation Brands, heeft het in moeilijkheden verkerende Robert Mondavi Winery overgenomen. Daarmee komt een eind aan wekenlange geruchten over de verkoop van Robert Mondavi Winery.

Constellation heeft voor 1,03 miljard dollar de uitstaande aandelen van Robert Mondavi Winery overgenomen. Daarnaast neemt het een schuld over van ongeveer 325 miljoen dollar, zodat met de transactie een bedrag van 1,36 miljard dollar is gemoeid. Experts verwachten dat de deal rond de jaarwisseling is afgerond.

Constellation beschikt over bekende merken als Franciscan Oakville, Ravenswood, Banrock Station, Nobilo en het biermerk Corona Extra. Eerder nam het al de grote Australische wijnproducent Hardy’s over. Bronnen melden dat de gehele wijnportefeuille van Robert Mondavi wordt overgenomen, dus inclusief de topwijnen.

Reageer op dit artikel