nieuws

Consumentengids: ‘Gulpener Korenwolf lekkerste witbier

Horeca

Gulpener Korenwolf is het lekkerste witbier. Dat bleek uit een smaaktest in de Consumentengids (juli 2003), het maandblad van de Consumentenbond. Tien geoefende bierproevers, allen lid van de vereniging Promotie en Informatie Traditioneel Bier (PINT), proefden acht witbieren uit de fles.

‘Kunnen we nog een glas krijgen?’. De bierproevers van het panelonderzoek waren unaniem in hun positieve oordeel over Gulpener Korenwolf en beloonden het meergranen luxe witbier van hoge gisting met een ruime voldoende: 7.

En dus was er een feestje bij de Limburgse bierbrouwer. ‘We zijn erg verheugd met de uitslag, omdat het een bevestiging is van onze maatschappelijk verantwoorde manier van produceren. De grondstoffen voor ons witbier worden in Zuid-Limburg geteeld, in de nabije omgeving van de brouwerij, en daarmee onderscheiden we ons’, vertelt adjunct-directeur John Halmans aan Zibb.nl/horeca.

Halmans hecht veel waarde aan deze test. ‘Er worden veel smaaktesten gehouden, maar deze heeft voor ons meerwaarde. Dit vanwege de deskundigheid van de bierproevers’. De bierbrouwer gaat het succes communiceren en overweegt om er melding van te maken op het etiket op de fles.

Leeuw Valkenburgs Wit, Witte Trappist en AH Witbier volgden Gulpener Korenwolf met het rapportcijfer zes. Minder goed kwam Wieckse Witte uit de bus. ‘Chemisch afval’, meldt het panelrapport vernietigend. De bierproevers waren wederom unaniem in hun oordeel. Rapportcijfer: 3.

De ranglijst uit de Consumentengids:
1. Gulpener Korenwolf 7
2. Leeuw Valkenburgs Wit 6
3. Witte Trappist 6
4. AH Witbier 6
5. Dentergems Wit (biologisch) 5
6. Wieckse Lichte 5
7. Hoegaarden 5
8. Wieckse Witte 3

Reageer op dit artikel