nieuws

Consumentenvertrouwen krijgt knauw

Horeca

Het Nederlandse consumentenvertrouwen, een belangrijke indicator voor de horeca, is in februari flink gedaald vergeleken met januari van dit jaar. De index daalde tot min 10 punten tegen een stand van min 4 punten in de eerste maand van dit jaar.

Consumentenvertrouwen krijgt knauw

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte dit dinsdag bekend. Het vertrouwen van consumenten in de economie is daarmee terug op het niveau van begin 2006. Consumenten zijn ‘aanmerkelijk pessimistischer’ geworden over het economisch klimaat, zo schrijft het CBS. De koopbereidheid daalde echter maar licht.

Consumenten oordeelden zowel over de economie in de afgelopen twaalf maanden als over de economische ontwikkelingen in de komende twaalf maanden een stuk negatiever in februari. Over de eigen financiële situatie denken ze nog bijna hetzelfde. Voor het doen van grote aankopen zoals een auto of meubels vinden Nederlanders het tijdstip echter minder gunstig dan vorige maand.

Reageer op dit artikel