nieuws

Corrie van der Valk 5 jaar vermist

Horeca

Zaterdag 7 januari is het vijf jaar geleden dat Corrie van der Valk spoorloos verdween. Nog steeds is het raadsel rond de vrouw van Nico van der Valk, achterneef van peetvader Gerrit van het bekende horecabedrijf, niet opgelost.

Corrie van der Valk 5 jaar vermist

Corrie van der Valk is voor het laatst gezien op 7 januari 2001 in haar villa ‘Honds Burgh’ in het Gelderse Nederasselt. Ze dronk ’s ochtend een kop koffie met haar echtgenoot Nico. Daarna ontbreekt ieder spoor. In de maand dat ze verdween waren Nico en Corrie precies veertig jaar samen. Als telg van het beroemde horecageslacht werkte Nico in de keuken van Motel Nuland en Corrie deed haar werk achter de receptie.

Omdat Nico en Corrie een eigen leven leidde, sloegen de kinderen pas alarm op 27 januari 2001 toen Corrie niet op een verjaardag verscheen. De familie deed aangifte van vermissing, waarna Nico enige tijd als verdachte werd beschouwd door het rechercheteam.

Sekte

Na de vermissing deden er allerlei geruchten de ronde over Corrie. Zo zou ze in India zijn, waar ze opgenomen was in een sekte. Ook zou ze mogelijk slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. Zelfs zelfmoord werd gesuggereerd. Niets van de geruchten konden hard worden gemaakt door de politie.

Nico is overtuigd dat Corrie nog in leven is, vijf jaar nadat hij haar voor het laatst heeft gezien. ‘Tijdens de verhoren moest ik gaan geloven dat ze dood was, maar ik voel het: Corrie Leeft. Ze is erin geslaagd 25 politiemensen om de tuin te leiden’, aldus Nico van der Valk in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel