nieuws

Corrie van der Valk niet gevonden in sekte

Horeca

De 58-jarige Corrie van der Valk-Kock uit Nederasselt, die sinds 7 januari van dit jaar is vermist, is niet gevonden in een sekte in India. Haar echtgenoot Nico, die justitie beschouwt als verdachte van doodslag op zijn vrouw, en zijn raadsman mr. Moszkowicz suggereren al geruime tijd dat de vrouw vrijwillig naar de sekte vertrokken zou zijn.

Volgens persofficier van justitie mr. M. van der Mark is ‘de hele lijn naar de genoemde sekte’ door de politie uitgerechercheerd. Er is echter geen spoor van de vermiste vrouw aangetroffen, zei ze woensdagmorgen. Er zijn geen rechercheurs naar India afgereisd, maar op grond van de resultaten van het onderzoek vanuit Nederland is het volgens justitie hoogst onwaarschijnlijk dat de Nederasseltse toch bij de sekte zou zijn.

Justitie moest de 60-jarige Nico van der Valk vorige maand na enkele weken hechtenis laten gaan wegens gebrek aan bewijs. De man, lid van de bekende horecafamilie, geldt nog wel steeds als verdachte. Zijn vrouw is nu al vier maanden spoorloos.

Van der Valk zegt dat zijn vrouw kort voor haar verdwijning impliciet afscheid heeft genomen van haar hoogbejaarde moeder en haar zes kinderen. Ook een recente facelift zou er op wijzen dat de Nederasseltse vrijwillig verdwenen is. Raadsman Moszkowicz stelt dat vier jaar geleden een Nederlandse met haar dochter op dezelfde manier is vertrokken. Deze vrouw dook later op in de sekte in India.
Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermiste vrouw is ingekrompen tot twaalf mensen. Volgens Van der Mark was er niet meer genoeg werk voor vijfentwintig rechercheurs. Het onderzoek gaat nog wel gewoon door.

Reageer op dit artikel