nieuws

Crisis in Cannes

Horeca

Het wagenpark van het Carlton Hotel aan de chique Boulevard La Croisette in Cannes staat deze dagen in de mottenballen. En in de dure strandrestaurants iets verderop is het rond lunchtijd stil. Het gaat niet zo best met Cannes. Oorzaak: de recessie.

Crisis in Cannes

Ook de rijksten der rijken moeten in economisch zwaar weer een stapje terug doen, en dat zie je dan op plekken waar de welgestelden hun geld het liefst uitgeven. In de jachthavens aan de Côte d’Azur lagen nog nooit zoveel boten for sale. Tijdens het laatste filmfestival van Cannes, twee maanden geleden, zaten veel hotels met lege kamers. Cijfers van de Kamer van Koophandel in Nice illustreren de mineur. Vorig jaar februari was de gemiddelde kamerbezetting in Cannes met 55 procent al niet om over naar huis te schrijven, dit jaar was februari goed voor krap 47 procent. Veel personeel wordt ontslagen om zo de kosten in de hand te houden. Hoteliers en restaurateurs aan de Rivièra houden hun hart vast voor de zomer van 2003. De verwachting is dat topbedrijven als Martinez, Carlton en Miramar het zwaar voor de kiezen krijgen.

Reageer op dit artikel