nieuws

Cruiseferry King of Scandinavia feestelijk gedoopt

Horeca

Woensdag is in IJmuiden de cruiseferry ‘King of Scandinavia’ van de ferrymaatschappij DFDS Seaways officieel gedoopt door mevrouw R. Moberg, de echtgenote van de heer A.C. Moberg, lid van de Raad van Commissarissen van DFDS A/S. ‘King of Scandinavia’ is de grootste cruiseferry die vaart op de Noordzee. Het schip komt aanstaande zaterdag 11 maart 2006 in de vaart op de route IJmuiden – Newcastle naast het schip ‘Queen of Scandinavia’.

De feestelijke plechtigheid is bijgewoond door vele genodigden, waaronder de hoofddirectie van de moederorganisatie DFDS A/S, de directie van DFDS Seaways Nederland en tientallen belangstellenden op de kade bij de Felison Terminal in IJmuiden. Direct na het stukslaan van de champagne tegen de boeg van het schip, zijn honderden ballonnen opgelaten. Later op de dag maakte het schip als ‘King of Scandinavia’ een eerste kennismakingsvaart over het Noordzeekanaal naar Amsterdam.

King of Scandinavia biedt plaats aan 1.700 passagiers, Duke of Scandinavia aan 1.120 mensen. Ook het aantal hutten is veel groter (543 tegenover 399), alsmede het tonnage (31.395 BRT tegenover 19.589 BRT). Het autodek van m.s. King of Scandinavia heeft ruimte voor 600 personenauto’s en telt 1.400 meter laadruimte voor vrachtwagens en trailers. Hiermee is ook de vrachtcapaciteit fors vergroot.

King of Scandinavia is een luxe cruiseferry met veel faciliteiten en comfort. Zo heeft de passagier de keuze uit diverse restaurants, bars, een nachtclub, twee bioscopen, een aantal winkels, een kinderclub, een casino, een panorama lounge en diverse hutcategorieën. Deze variëren van een Economy hut tot een Commodore Deluxe hut. Commodore passagiers hebben tevens exclusief toegang tot een eigen Commodore Lounge, voorop het schip. Iedere avond verzorgt een professionele dansgroep een showprogramma aan boord. DFDS Seaways is met zes passagiersschepen marktleider in ferryverbindingen op de Noordzee. DFDS Seaways maakt deel uit van de DFDS Group. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen – Denemarken.

Reageer op dit artikel