nieuws

cruiseschip wordt grootste amusementscentrum van nederland

Horeca

Een voormalig cruiseschip wordt het grootste amusementscentrum van Nederland. De SS Norway wordt een grootschalig hotel en vermaakcentrum met een permanente ligplaats bij de vroegere NDSM-werf in Amsterdam. Jaarlijks moet het voormalige cruiseschip een half miljoen bezoekers trekken.

De SS Norway is met een lengte van 315,5 meter het op één na grootste cruiseschip ter wereld. Het 45-jaar oude vaartuig was tot vorig jaar de grootste, maar toen werd de Queen Mary II in de vaart gebracht. Het kolossale schip wordt in de haven van Amsterdam omgedoopt tot de Amster Dame.

Het project rond het schip loopt al enige tijd. Initiatiefnemer is Paul Beck, een voormalige directeur van De Elfteling en Endemol. Hij heeft een groep investeerders om zich heen verzameld, die de aankoop van het schip mogelijk hebben gemaakt. ‘Een tijdje geleden hebben we het koopcontract getekend. Over een week of twee wordt de betaling afgerond’, stelt een woordvoerder van de groep investeerders.

Het is niet bekend hoeveel de investeerders hebben betaald voor het cruiseschip, dat eigendom was van het Amerikaanse Norwegian Cruise Lines. Paul Beck schatte vorig jaar nog dat de totale investering zo’n 60 miljoen euro zou bedragen. Wie de investeerders zijn is evenmin bekend, die blijven anoniem.

De plannen zijn in ieder geval groots. ‘Als uitgaanscentrum en hotel wordt het schip het grootste amusementscentrum van Nederland. Dit wordt geen hotel, dit wordt een belevenis.’

Reageer op dit artikel