nieuws

CSM neemt Unipro over

Horeca

Bakkerijconcern Unipro, bekend van de diepvriesbroodjes van Molco, valt sinds begin oktober niet meer onder Unilever maar onder CSM.

Unilever stootte ‘uit strategische overwegingen’ zijn Europese bakkerij-activiteiten af. Daarom werd Unipro samen met de andere Europese bakkerijbedrijven verkocht aan CSM, de Nederlandse producent van voedingsmiddelen en ingrediënten. De aankoop kostte CSM zevenhonderd miljoen gulden.Het bedrijf Unipro ontstond pas begin dit jaar, toen Unilever Molco en een aantal andere bakkerij-activiteiten samenvoegde. Molco bleef als merknaam voor diepvriesproducten bestaan. Unipro opereert als concern in de Benelux, vertelt woordvoerster Karin Borger. Het maakt ondermeer bakkerijgrondstoffen, halffabrikaten en bake-off- en diepvriesproducten. Deze laatste zijn vooral bestemd voor horeca en supermarkten.

Reageer op dit artikel