nieuws

Culinaire fietsers aan dood ontsnapt

Horeca

Door een onhandige manoeuvre van een Britse vrachtwagenchauffeur zijn wijndeskundige Gerhard Horstink en horecaconsultant Maarten Berings betrokken geraakt bij een zwaar auto-ongeluk. De auto werd twee keer vol geraakt alvorens ronddraaiend op zijn kop in de berm te belanden.

Culinaire fietsers aan dood ontsnapt

Het ongeval gebeurde dinsdagochtend op de autoroute A26 richting Lille ter hoogte van San Quentin. Horstink en Berings waren op terugreis van een fietsdriedaagse met horecaprominenten. Op de autoroute A26 richting Lille ter hoogte van Saint Quentin raakte de vrachtwagen de personenauto waarin Horstink en Berings zaten. Dankzij gordels, airbags en de kooiconstructie van de auto, konden ze heelhuids uit de auto kruipen.

De bekende bestuurders en ondernemers Johan van de Weerd en Maarten Colijn (Koninklijk Horeca Nederland) waren snel ter plekke. Enkele minuten na het ongeval reden zij langs de plek des onheils, zagen de Nederlandse nummerplaat van de gecrashte auto, stopten onmiddellijk en verleenden hulp. Na een ziekenobservatie en de nodige verklaringen aan de gendarmerie keerde het geschrokken gezelschap huiswaarts.

In een mail aan de leden van de Tour Culinair, het fietsende netwerk van bestuurders, ondernemers, adviseurs en vakjournalisten, schrijft Horstink dat hij niks mankeert maar wel ‘behoorlijk door elkaar is gerammeld.’ Berings heeft snijwonden aan de arm opgelopen en een zere nek maar, naar het zich laat aanzien, geen blijvende problemen. Horstink besluit met: ‘We zijn flink geschrokken en ontzettend blij door de goede afloop.’

Gerhard Horstink heeft jarenlang zijn deskundige medewerking verleend aan het wijnpanel onder redactie stond van Robert Leenaers en verscheen in Misset Horeca. De Tour Culinair vierde zijn 25-jarig bestaan met een driedaagse jubileum-fietstocht door de champagnestreek in Frankrijk.

Reageer op dit artikel