nieuws

Culinaire tempel op komst in Amsterdam

Horeca

Ondernemer en kookboekenschrijver Julius Jaspers wil een grote culinaire tempel bouwen langs de rondweg van Amsterdam. Dat verklapte de veelzijdige ondernemer tijdens een bijeenkomst in zijn groothandel in Almere, genoteerd door De Telegraaf.

De 42-jarige Jaspers laat in de ochtendkrant weten grote plannen te hebben. ‘Een culinaire megastore aan de rand van Amsterdam, waar permanent kookdemonstraties, wijnproeverijen, productpresentaties en allerlei andere culinaire evenementen worden gehouden. En waar je makkelijk kunt parkeren, bijvoorbeeld naast Ikea. Daarvoor ben ik een plan aan het ontwikkelen.’ Wanneer Jaspers met de culinaire tempel wil starten, is niet bekend.

Jaspers is onder meer bekend van keukenspullenketen Studio Bazar. Daarnaast behaalde hij met zijn ‘Smart Cooking’-kookboeken in 2003 de Gouden Garde als best geschreven kookboek. In het verleden werkte Jaspers als vakantiekracht en als kok in restaurant Klein Paardenburg van Ton Fagel. Ook runde hij jarenlang een traiteurzaak in Amsterdam.

Reageer op dit artikel