nieuws

Dader aanslagen Londen is zoon van snackbarhouder

Horeca

Eén van de vier daders van de zelfmoordaanslagen op de Londense metro en een dubbeldekker vorige week donderdag, is een zoon van een Britse snackbarhouder. Dat hebben Britse autoriteiten bekendgemaakt.

Dader aanslagen Londen is zoon van snackbarhouder

Het zou gaan om de 19-jarige Hasib Hussain uit Leeds. De zelfmoorddader zorgde ervoor dat een dubbeldekker explodeerde. De dader is een zoon van een fish-and-chips-snackbarhouder in Leeds. Hij zou zichtbaar zijn geweest op één van de bewakingscamera’s op het station King’s Cross in Londen. Een vriend van Hussain, de 23-jarige Shahzad Tanweer, blies zichzelf op in één van de getroffen metrostations. De derde inmiddels geïdentificeerde dader, de 30-jarige Eliaz Fiaz, deed hetzelfde.

Volgens diverse Britse kranten stonden de mannen niet te boek als extremistische islamieten en werden ze niet verdacht van banden met terreurbewegingen. Drie van de vier daders zouden inmiddels zijn geïdentificeerd. Volgens The Independent bevindt het lichaam van de vierde man zich in de metrotrein die nog niet is geborgen.

Reageer op dit artikel