nieuws

Dalai Lama wil geen vestiging KFC in Tibet

Horeca

Als het aan de Dalai Lama ligt komt er geen vestiging van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Tibet. Dat heeft de in ballingschap in India wonende geestelijk leider van Tibet gezegd. Om zijn oproep kracht bij te zetten, schreef de Dalai Lama een brief naar Yum! Brands in Louisville (KY) in de Verenigde Staten, het moederbedrijf van KFC.

De Dalai Lama zegt vegetariër te zijn geworden, nadat hij met eigen ogen heeft gezien hoe kippen worden geslacht. In zijn brief aan KFC meldt hij dat veel inwoners van Tibet zich scharen achter zijn mening om geen vestiging in Tibet te willen van de kippenfastfoodzaak.

In een reactie meldt KFC dat het geen plannen heeft een restaurant te openen in Tibet, dat sinds de Chinese invasie van 1951 wordt beschouwd als provincie van China. In overige delen van het Aziatische land heeft KFC wel vestigen.

Reageer op dit artikel