nieuws

Dancefestival in uiterwaarden Waal

Horeca

De uiterwaarden van de Waal bij Nijmegen zijn eind mei het decor van een groot dancefestival, waar meer dan dertig dj’s zullen optreden. Organisator The Matrixx uit Nijmegen denkt minstens één wereldberoemde dj naar de stad te kunnen halen.

Het festival Emporium, the empire of dance moet een jaarlijks terugkerend evenement voor tienduizenden danceliefhebbers worden. Omdat Nijmegen dit jaar 2000 jaar bestaat krijgt het festival op 28 mei een Romeinse aankleding.

The Matrixx heeft toestemming van Rijkswaterstaat voor het gebruik van de uiterwaarden. De megadiscotheek organiseert al enkele jaren tijdens de Vierdaagse een dancefestijn onder de Waalbrug. Het festival in de uiterwaarden moet echter veel groter worden, aldus de organisatie.

Reageer op dit artikel