nieuws

Datum restaurant Spijkers bekend

Horeca

De datum wanneer Cas Spijkers met zijn nieuwe restaurant Chez Cas begint, is bekend. De meesterkok zoekt alleen nog naar een geschikte locatie, al is hij bijna rond met een restaurant ‘ergens in het midden van het land’.

Datum restaurant Spijkers bekend

Dat zegt de befaamde Nederlandse kok in een interview in Misset Horeca. Spijkers onthult dat Chez Cas 3 april 2006 van start gaat. Een maand lang kook de voormalige chef-kok van het Oisterwijkse restaurant De Swaen voor liefhebbers. Consumenten die een kookapparaat van Princess kopen, kunnen een diner winnen bij Chez Cas. Spijkers werkt al geruime tijd voor Princess.

Over de locatie heerst nog enige geheimzinnigheid. Al wordt dat mysterie op 19 december onthuld. ‘We hebben verschillende plekken bezocht’, aldus Spijkers in Misset Horeca. ‘We gaan uit van een bestaand restaurant, bij voorkeur ergens in het midden van het land en goed bereikbaar. Belangrijke voorwaarde is een open keuken, zodat de gasten ons bezig zien en ik contact heb met de gasten. Princess maakt binnenkort tijdens zijn kerstborrel op 19 december in het Amstel-hotel de locatie bekend.’

Het menu heeft Spijkers al helemaal uitgewerkt. ‘Een culinair menu met een wijnarrangement met dikke jongens. Niet oubollig. Modern! Geen experimenten, zoals een lapje tarbot verstopt onder een torentje. Denken aan vijf dingen op het bord en niet tien, daar gaat het om. We gaan werken met 180 dagverse producten.’

Spijkers houdt rekening met een gevarieerd publiek. ‘De kaart is gevarieerd. Natuurlijk het haantje met truffel en bospaddestoelen voor de liefhebber, maar voor de mevrouw die bij Princess in de prijzen valt en denkt “Wat moet ik met die zwarte dingetjes onder dat vel, die schuif ik maar opzij”, heb ik een lekker tournedostje of een gegrilde grietfiltes.’

Lees hier het hele interview wat Misset Horeca had met Cas Spijkers.

Reageer op dit artikel