nieuws

De Dames voor na Vieren winnen Wim Sonneveldprijs

Horeca

De Dames voor na Vieren en Wouter Deprez hebben maandagavond tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival de Wim Sonneveldprijs in de wacht gesleept. Het is de eerste keer dat de prijs naar twee winnaars gaat, aldus de jury. De Dames voor na Vieren wonnen ook de publieksprijs.

De juryleden konden niet kiezen tussen de ontroering van de dames en het absurdisme van Wouter Deprez, lieten zij in een verklaring weten. De Dames voor na Vieren ,,knalden” van het toneel. ,,Ze bespeelden moeiteloos de grote zaal. Vooral hun mimiek is ijzersterk”, luidde het oordeel. De jury complimenteerde de artiesten bij de halve finale al over de manier waarop zij het overlijden van prinses Juliana in hun optreden hadden verwerkt. Wouter Deprez kreeg het stempel ,,charismatische theaterpersoonlijkheid”.

,,Hij vertelt absurdistische verhalen, zingt liedjes met een hoog meefluitgehalte en maakt goed gebruik van theatrale middelen. Zijn finale is verpletterend”, vond de jury. De tweede prijs ging naar Kaal. De jury typeerde de heren en dame van Kaal als goede muzikanten en verwacht dat het programma nog meer kan groeien.

Reageer op dit artikel