nieuws

‘De ‘Low carb’-revolutie is in de maak

Horeca

Horeca Journals’ trendwatcher Anneke Ammerlaan voorspelt de Low carb’- revolutie. ‘Low carb’ bepaalt wat er de komende jaren op ons bord ligt. Niet één restaurant en niet één voedselfabrikant kan eromheen.

Hamburgers zonder broodje. French fries vervangen door sla en de traditionele cola in het happy meal door bronwater zijn al realiteit bij Amerikaanse burgergiganten als Burger King en Mc Donalds. Ze moeten wel. Voor aanhangers van het Atkins-dieet, zijn koolhydraten een soort van vergif.

Eiwitten, de (juiste) vetten en weinig koolhydraten – uit de juiste groenten – daarmee val je volgens Atkins af en blijf je op gewicht. Brood, frietjes, soft drinks (suiker!), maar ook pasta en chips zijn dus taboe. ‘Low carb’, voor ‘low carbohydrates’ – weinig koolhydraten – is het nieuwe buzz-woord. Ook in Nederland groeit het aantal aanhangers snel. Interessant is de groep die naast Atkins-fanaten ontstaat. Deze ‘low carb’fans gaat het vooral om de juiste koolhydraten. Ze zweren massaal suiker af en geraffineerde meelproducten (witbrood, pasta) en aardappels vervangen ze door grof volkorenbrood, peulvruchten (kikkererwten, linzen) en granen (bulghur, volkoren couscous, wilde rijst).

Hamburgers zonder broodje. French fries vervangen door sla en de traditionele cola in het happy meal door bronwater zijn al realiteit bij Amerikaanse burgergiganten als Burger King en Mc Donalds. Ze moeten wel. Voor aanhangers van het Atkins-dieet, zijn koolhydraten een soort van vergif.

Eiwitten, de (juiste) vetten en weinig koolhydraten – uit de juiste groenten – daarmee val je volgens Atkins af en blijf je op gewicht. Brood, frietjes, soft drinks (suiker!), maar ook pasta en chips zijn dus taboe. ‘Low carb’, voor ‘low carbohydrates’ – weinig koolhydraten – is het nieuwe buzz-woord. Ook in Nederland groeit het aantal aanhangers snel. Interessant is de groep die naast Atkins-fanaten ontstaat. Deze ‘low carb’fans gaat het vooral om de juiste koolhydraten. Ze zweren massaal suiker af en geraffineerde meelproducten (witbrood, pasta) en aardappels vervangen ze door grof volkorenbrood, peulvruchten (kikkererwten, linzen) en granen (bulghur, volkoren couscous, wilde rijst).

Reageer op dit artikel