nieuws

De Parade minst toegankelijk voor mensen met handicap

Horeca

Het theaterfestival De Parade is het minst toegankelijk voor mensen met een handicap. Dat is de conclusie van een maandag gepubliceerd onderzoek naar de toegankelijkheid van grote evenementen, gehouden door het Landelijk Bureau Toegankelijkheid.

Ter gelegenheid van de Week van de Toegankelijkheid, die maandag begon, werden tien grote evenementen bezocht door een onderzoeksteam van mensen met een motorische, visuele en auditieve handicap.

De onderzoekers stuitten naar eigen zeggen op een groot aantal hindernissen. ,,Rolstoeltoiletten bleken bijna nergens goed te gebruiken en looppaden waren vaak moeilijk begaanbaar”, aldus het Landelijk Bureau Toegankelijkheid.
De organisatie van de Libelle Zomerweek ontvangt de Toegankelijkheidsprijs voor best toegankelijke evenement. In de categorie ‘websites’ won de website van het Dunya Festival de prijs voor meest toegankelijk.

Reageer op dit artikel