nieuws

DE trekt reclame Caffiato in

Horeca

Koffieleverancier Douwe Egberts trekt met directe ingang zijn tv-reclame voor Caffiato terug. Dat heeft het bedrijf besloten nadat de Reclame Code Commissie vorige week een klacht tegen het spotje heeft toegewezen.

De Reclame Code Commissie stelt dat DE een verband legt met het gebruik van drugs. In de tv-reclame zitten drie vrouwen rond een zilveren dienblad, waarop drie ‘lijntjes’ Caffiato liggen. Deze vrouwen zuigen elk met een rietje zo’n ‘lijntje’ op. De Commissie vindt de spot ´in strijd met de goede smaak’.

Een woordvoerder van DE laat weten dat de koffieleveranciers de kijker in de spot ´bewust op het verkeerde been werd gezet, doordat de associatie met drugsgebruik wordt opgeroepen, waarna vervolgens voor een ieder volstrekt duidelijk is dat de drie vrouwen slurpen van een ‘lijntje’ Caffiato’.

Reageer op dit artikel