nieuws

Deadline komst eerste Colruyt nadert

Horeca

TERNEUZEN – De komst van de Belgische supermarktketen Colruyt naar Terneuzen is weer een stap dichterbij. De provincie Zeeland krijgt nog deze maand het verzoek de weg vrij te maken voor de komst van de eerste Colruyt in Nederland.

Deadline komst eerste Colruyt nadert

Dat meldt Brabants Nieuwsblad/De Stem. De provincie moet een zogeheten ‘aanvullende verklaring van geen bezwaar’ afgeven om de komst van grote winkels bij een te bouwen skihal mogelijk te maken. De gemeente Terneuzen werkt mee aan de komst.

Naast Colruyt moeten ook de winkelketen Dreamland, woonwarenhuis Kwantum, bouwmarkt Karwei en elektronicazaak BCC een plek krijgen bij het centrum. Daarmee moet de financiering van het complex mogelijk worden. Wethouder Waes van Terneuzen is bang dat de toestemming voor Colruyt en Dreamland lastig gaat worden voor de provincie omdat die te veel afwijken van het oorspronkelijke plan. Winkeliers in de buurt zijn mordicus tegen de ontwikkeling van winkels bij de skihal.

Reageer op dit artikel