nieuws

Deals met gifgas bij Van der Valk

Horeca

Wegrestaurants van Van der Valk zijn het toneel geweest van undercoveroperaties van de Israëlische geheime dienst, de Mossad. ‘Palestijnse terroristen’ onderhandelden in Van der Valk-zaken met criminelen over de levering van onder andere het uiterst dodelijke mosterdgas.

Deals met gifgas bij Van der Valk

Dat meldt De Telegraaf, op basis van anonieme bronnen. Op de voorpagina van de ochtendkrant van vrijdag 10 augustus valt te lezen dat Nederland heeft gefungeerd als handelsplatform voor de levering van gifgas en ander oorlogsmateriaal door criminelen aan Palestijnse terroristen.

De gesprekken tussen de betrokken partijen vonden in 2003 plaats bij Van der Valk. Zo worden de zaken De Bijhorst in Wassenaar en Hotel Vught aan de rand van ’s Hertogenbosch genoemd als onderhandelingslocatie.

In plaats van Palestijnse terroristen schoven in werkelijkheid geheimagenten van de Mossad aan. Door deze zogeheten ‘pseudo-aankopen’ van de Mossad konden de wapens uit handen blijven van de terroristen. Het gaat onder meer om de aankoop van gifgas, SAM-raketten, mortieren en honderden mitrailleurs.

Eerdere berichten over Van der Valk

Reageer op dit artikel