nieuws

Deel Volendammers: dit jaar geen kermis

Horeca

Een deel van de Volendamse bevolking vindt dat de plaatselijke kermis dit jaar niet mag doorgaan. Uit een enquête die het lokale weekblad Nieuw-Volendam heeft gehouden onder 763 inwoners, blijkt dat de helft voor de kermis is en eenderde tegen. Verder zou 13 procent van de ondervraagden graag een aangepaste versie van het jaarlijkse evenement zien.

De commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad heeft onlangs unaniem besloten dat de kermis die van 7 tot en met 10 september duurt, gewoon doorgaat. ‘De commissieleden vinden dat de attracties moeten kunnen draaien, maar wellicht zou de horeca haar activiteiten kunnen aanpassen’, licht gemeentewoordvoerder C. Kwakman het besluit toe. ‘De gemeente wil de keuze aan de mensen zelf overlaten of ze wel of niet gaan.’
De kermis heeft acht maanden na de cafébrand plaats waardoor in de nieuwjaarsnacht dertien doden en vele gewonden vielen. Een aantal inwoners vreest volgens Kwakman dat juist in die tijd de zwaar verminkte slachtoffers zijn teruggekeerd in het dorp. ‘Zou je daarom de kermis moeten afgelasten? Ik denk dat de mensen juist met zo’n activiteit hun geest kunnen verzetten.’

Reageer op dit artikel