nieuws

Delft: maatregelen tegen discotheek

Horeca

De politie en de brandweer overleggen maandag met de gemeente Delft over mogelijke maatregelen tegen discotheek Alcatraz. Dat heeft de politie zondag meegedeeld. De eigenaar van de discotheek belemmerde vrijdagavond controle door een politie- en een brandweerman.

De twee controleurs in burger, die hun bezoek hadden aangekondigd, werden aanvankelijk tot de drukke discotheek toegelaten. Maar nadat ze proces-verbaal opgemaakt hadden wegens het schenken van alcohol aan kinderen onder de 16 jaar, gaf de 45-jarige eigenaar zijn beveiligingspersoneel opdracht de controleurs te weren.
Om paniek onder de ongeveer driehonderd bezoekers te voorkomen, besloten de controleurs hun bezoek af te breken. Ferm optreden zou volgens de politie tot grote onrust hebben geleid. De veelal jonge bezoekers zouden waarschijnlijk het vermoeden hebben gekregen dat het om de brandveiligheid ging.
De eigenaar krijgt in elk geval een proces-verbaal wegens het belemmeren van de controle en het beledigen van de controleurs.

Reageer op dit artikel