nieuws

Dennis Kappert maakt ‘Lekkerste Broodje Catering

Horeca

Dennis Kappert van HMS Host in Schiphol heeft de wedstrijd ‘Lekkerste Broodje Catering’ 2004 gewonnen. Zijn creatie met de naam ‘Pietje Bel’ werd door de zevenkoppige jury tijdens de Horecava als beste beoordeeld. Titelverdediger Remco Kettman werd tweede. De werknemer van Zalm Bowling Events Centre in Zoetermeer maakte het broodje ‘Parade Paardje’.

Dennis Kappert maakt ‘Lekkerste Broodje Catering

De derde prijs was voor ‘Broodje Bosdromen’ van Aad van Berkel van Dishcovery Catering Company Amsterdam.

De jury vond vooral de eenheid tussen de 20-jarige Kappert, nog leerling en voor het eerst deelnemer aan de wedstrijd, en zijn broodje bijzonder. ‘Een belhamel, die zijn creatie Pietje Bel noemt’, verklaarde jurylid Gé Kleijweg. ‘De maker en het broodje zijn één.’

Juryvoorzitter Maarten Colijn, sector voorzitter Fastfood en IJs, vertelde dat de broodjes dit jaar tot grote tevredenheid van de jury weer simpeler waren. ‘En een compliment aan de deelnemers, omdat ze de mise en place allemaal fantastisch voor elkaar hadden.’

Kappert won behalve de wisselbeker ook een culinaire reis. Naar Frankrijk of Schotland, dat moest in overleg nog worden vastgesteld. Kettman won met zijn tweede plaats 225,- euro, voor Van Berkel lag 115,- euro klaar.

Kruidenspecialist Coppert Cress en Broodmaker Pastridor hadden sponsorprijzen voor het broodje ‘Melodie d’Amore’ van Untura Samsuria (een jamsessie voor tien personen) en ‘Heksen Been’ van Frank Straver (boek en verrassingsprijs). Aan de finale deden dertien deelnemers mee.

De derde prijs was voor ‘Broodje Bosdromen’ van Aad van Berkel van Dishcovery Catering Company Amsterdam.

De jury vond vooral de eenheid tussen de 20-jarige Kappert, nog leerling en voor het eerst deelnemer aan de wedstrijd, en zijn broodje bijzonder. ‘Een belhamel, die zijn creatie Pietje Bel noemt’, verklaarde jurylid Gé Kleijweg. ‘De maker en het broodje zijn één.’

Juryvoorzitter Maarten Colijn, sector voorzitter Fastfood en IJs, vertelde dat de broodjes dit jaar tot grote tevredenheid van de jury weer simpeler waren. ‘En een compliment aan de deelnemers, omdat ze de mise en place allemaal fantastisch voor elkaar hadden.’

Kappert won behalve de wisselbeker ook een culinaire reis. Naar Frankrijk of Schotland, dat moest in overleg nog worden vastgesteld. Kettman won met zijn tweede plaats 225,- euro, voor Van Berkel lag 115,- euro klaar.

Kruidenspecialist Coppert Cress en Broodmaker Pastridor hadden sponsorprijzen voor het broodje ‘Melodie d’Amore’ van Untura Samsuria (een jamsessie voor tien personen) en ‘Heksen Been’ van Frank Straver (boek en verrassingsprijs). Aan de finale deden dertien deelnemers mee.

Reageer op dit artikel