nieuws

Deurwaarder jaagt op opkoper inboedel De Librije

Horeca

Er is grote consternatie ontstaan over de veiling van de inboedel van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. De man die voor 50.000 euro aan spullen kocht, blijkt het bedrag vooralsnog niet te betalen. Wanneer de ingeschakelde deurwaarder geen uitkomst biedt, wordt er een nieuwe veiling uitgeschreven.

Deurwaarder jaagt op opkoper inboedel De Librije

Tijdens de veiling van vorige week zondag kocht een meneer met bordje nummer 54, Leo Peeters uit Apeldoorn, meer dan de helft van alle spullen. De totale veiling leverde 80.000 euro op waar ‘nummer 54’ 50.000 euro voor zijn rekening nam. Op de vraag van eigenaresse Thérèse Boer wat hij met al die spullen ging doen, antwoordde de man dat hij in september een culinaire mensa wil openen in Apeldoorn, een soort restaurant en sociëteit in één.

Daags na de veiling arriveerde de opkoper in alle vroegte bij het driesterrenrestaurant om de spullen in te laden. Toen bleek dat hij geen geld bij zich had en dus de geveilde spullen niet mee mocht nemen. ‘We hebben de spullen in onze opslagloods gezet. Zolang de man niet betaalt, krijgt hij de goederen niet’, aldus veilingmeester Cees Lubbers in De Telegraaf.

Tot op heden heeft de man niet betaalt en dus heeft veilinghuis Lubbers een deurwaarder ingeschakeld. Wanneer de man niet betaalt, wordt er een nieuwe veiling gehouden. Lubbers: ‘Als de opbrengst dan minder is, zal meneer 54 het verschil moet dokken. Als je op een veiling iets koopt, weet je dat je eraan vast zit. Het is geen winkel waar je spullen kunt ruilen of retour geven. Ik vind hem gewoon een sukkel, tijdens de veiling al. Hij stond verscholen achter een grote plant en een pilaar. Ik had geen idee met wat voor type ik te maken had. Maar goed, op uiterlijk kun je tijdens veilingen nooit afgaan.’

Reageer op dit artikel