nieuws

Diageo kan Burger King nog niet kwijt

Horeca

Het Britse drankenconcern Diageo kan zijn hamburgerketen Burger King nog niet slijten aan een Amerikaanse investeringsgroep. Het concern maakte maandag bekend dat het door Texas Pacific Group (TPG) geleide consortium geen 2,26 miljard dollar wil betalen, zoals in juli nog was afgesproken.

TPG reageert daarmee op de verslechterde omstandigheden in de fastfoodindustrie. McDonald’s gaf onlangs aan dat zijn restaurants minder draaien door een felle prijzenslag met concurrenten. Diageo en TPG gaan verder onderhandelen om een nieuwe prijs af te spreken. Diageo liet echter doorschemeren ook bereid te zijn om Burger King aan andere geïnteresseerden te verkopen.

TPG had eerder deze maand al aangegeven opnieuw met Diageo te willen praten over de verkoopprijs. Daaruit trokken de financiële markten de conclusie dat de investeerdersgroep moeite had de aankoop van de circa 11.500 restaurants te financieren. Diageo wil al twee jaar van Burger King af. In eerste instantie werd een beursgang of een managementbuyout overwogen. Afgelopen voorjaar besloot de directie tot verkoop. Diageo wil zich helemaal richten op de verkoop van alcoholhoudende dranken. Het concern is onder meer bekend van de merken Johnnie Walker, Guinness en Bailey’s.

Reageer op dit artikel