nieuws

Disco Amsterdamse homo-organisatie COC dicht

Horeca

De Amsterdamse homo-organisatie COC sluit haar disco en schrapt alle horeca-activiteiten. Dit omdat deze onrendabel waren. Daarmee is een faillissementen van de vereniging voorlopig van de baan.

De organisatie liet maandag weten dat de gemeente Amsterdam 150.000 euro heeft toegezegd. Daarmee hoeft de hoofdstad vooralsnog geen afscheid te nemen van de homobelangenvereniging.

De vereniging zal zich voortaan alleen nog maar bezighouden met de belangenbehartiging van homo’s. De organisatie stopt met het organiseren van feesten en sluit haar disco. De horeca-activiteiten van COC Amsterdam waren onrendabel. Bovendien is het geld van de gemeente alleen bestemd voor belangenbehartiging.

In februari maakte COC Amsterdam bekend in grote financiële problemen te zitten en op korte termijn 200.000 euro nodig te hebben. De organisatie zat door haar reserves heen en de gemeente zou langzaam zijn met het behandelen van subsidieaanvragen. Om de club voor een ondergang te behoeden had zij voor 21 maart minstens 100.000 euro nodig. Een benefietconcert op 23 februari bracht de eerste 18.500 euro binnen.

Reageer op dit artikel