nieuws

Discotheek Hyper Hyper centraal in drama Van Persie

Horeca

Voetbalinternational Robin van Persie heeft de vrouw die hem beschuldigd van verkrachting ontmoet in de Rotterdamse discotheek Hyper Hyper. Samen met twee vrienden en een vriendin van de vrouw is daarna ook nog de discotheek Baja Beach Club bezocht. De verkrachting zou daarna hebben plaatsgevonden in een lokaal hotel.

Discotheek Hyper Hyper centraal in drama Van Persie

Dat melden verschillende kranten. Eigenaar R. Molendijk van de Rotterdamse discotheek Hyper Hyper zegt in Algemeen Dagblad de voetballer zaterdag in zijn zaak gezien te hebben. ‘Hij komt hier wel vaker als hij in Nederland is. Ik heb hem nog even gesproken. Het viel me op dat hij er zo scherp, afgetraind en volwassen uitzag. Ik heb toch wel enige ervaring in de horeca en weet zeker dat hij niet onder invloed van drank of wat dan ook was.’

De discotheekeigenaar zegt niet te weten of Van Persie samen met vrienden in de discotheek was of wanneer hij de vrouw ontmoet heeft. ‘Ik kan me bijna niet voorstellen dat hij heeft gedaan waarvan hij nu wordt verdacht. Maar ja, mijn inschatting is natuurlijk niet echt van waarde’, aldus Molendijk.

Ontkent
Van Persie ontkent volgens zijn advocaat Abraham Mozkowicz de verkrachting ten stelligste. Hij ontkent zelfs dat er seksueel contact is geweest. ‘De dame in kwestie is van een bedenkelijk allooi en dat heeft te maken met het beroep dat ze uitvoert’, stelt de topadvocaat, zonder verdere details te willen geven. De Telegraaf meldt dat het gaat om een vrouw met de voornaam Sandra, die in het verleden werkte als stripteasedanseres.

Na het bezoek aan de Hyper Hyper zou een groep van in totaal vijf mensen naar de Baja Beach Club zijn gegaan. Van Persie, de vrouw die hem beschuldigt en twee vrienden van de voetballer zijn daarna naar een lokaal hotel gegaan. Daar zou de voetballer handtastelijk zijn geworden en uiteindelijk de vrouw hebben verkracht. De twee vrienden zouden hier niet bij betrokken zijn geweest.

Reageer op dit artikel